Bogdanović: Abazović prvo branio ministra negatora genocida, a sada optužuje druge da neće da ga smijene

Možda i najveći problem potpredsjednika Vlade jeste njegov konstantni sukob sa samim sobom. Dok je prošlog mjeseca poručivao kako ministar Leposavić nije negirao genocid u Srebrenici, sada optužuje druge da neće da ga smijene zbog – negiranja genocida. Danas već očajava što Demokratska partija socijalista nije u parlamentu.

Ako je uopšte i potrebno odgovarati na Abazovićeve pokušaje zamjene teza, onda on odlično zna da Demokratska partija socijalista ne prisustvuje sjednici i odborima u Skupštini zbog parlamentarne tiranije, odnosno slučaja sa izmjenama tužilačkog zakona, koji Crnu Goru vodi ka mogućim problemima na njenom evropskom putu. I to je sve.

Insinuacije da DPS podržava negiranje genocida – konstrukcije su nedostojne ozbiljnih ljudi.

Nije problem u DPS-u, potpredsjedniče Vlade. Problem je u tome što Vaši partneri iz vladajuće većine – ne samo da ne priznaju genocid, već ga i slave. Problem je što, Vašom voljom, o ljudskim i manjinskim pravima u parlamentarnoj tiraniji glavnu riječ vodi jedan od najvećih negatora tog genocida. Problem je i u tome što sjedite u Vladi čiji članovi ne samo što ne priznaju genocid u Srebrenici, već su u sukobu i sa državnošću Bosne i Hercegovine.

Potpredsjedniče Vlade, podsjetiću Vas na to da smo mi insistirali na Leposavićevoj ostavci onih dana kada ste ga Vi branili i govorili kako on nije negirao genocid.

A to što ste Vi shvatili da, uz partnere kakve imate, ne možete smijeniti ni ministra iz sopstvene Vlade ako u tome ne budete imali podršku Demokratske partije socijalista – Vaš je i problem Vaših partnera, a ne naš.

Što se nas tiče – pitanje genocida u Srebrenici apsolutno je nesporno. On se dogodio, što ćemo – za razliku od aktuelne Vlade – uvijek reći otvoreno i jasno, bez uvijenih formi. Tako je bilo i kada smo u Skupštini usvajali Rezoluciju, ali i desetak godina nakon toga – kada se predsjednik Đukanović obratio prisutnima u Memorijalnom centru u Srebrenici. A nezadovoljstvo zbog nemoći da utiče na partnere iz vladajuće većine, potpredsjednik Vlade ovog će puta morati da usmjeri na pravo mjesto, a ne prema Demokratskoj partiji socijalista.

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član