Bjelopoljska opozicija ne mari za interese građana

“U sali je prisutno 19 odbornika”. “Glasalo je 19 odbornika”. Ovo su dvije najčešće izgovarane rečenice od strane predsjednika lokalne skupštine u Bijelom Polju.

Zašto 19? Jednostavno toliko odbornika ima parlamentarna većina, a opozicija bez obrazloženja samo povremeno navrati do sale Skupštine opštine.

Skoro da se i ne sjećamo kada su posljednji put glasanjem pokazali odnos koji imaju prema odlukama koje su stvarni interes grada i svih građana.

Kako razumjeti da ne žele da podrže izgradnju sportskog kampa, koju će dominantno finansirati FSCG, ili da ih ne interesuje program i plan podsticajnih mjera za ruralni i razvoj poljoprivrede, funkcionisanje Centra za djecu i mlade “Tisa”, Centra za podršku djeci i porodici, rad geronto domaćica, ugradnja prečišćivača vazduha itd.

Nama ne treba da daju odgovore, ali mislimo da to duguju građanima koji su ih glasali i zahvaljujući čemu su i dobili priliku da odlučuju o njihovoj budućnosti. Priliku koju nažalost ne koriste.

Mi ćemo naravno nastaviti da i bez njihove pomoći vodimo ovaj grad, u interesu svih, ali ih podsjećamo da u parlamentarnim demokratijama i odgovorna opozicija ima važnu ulogu, da utiče na demokratske i razvojne procese. Nadamo se da će ovo saopštenje biti podstrek u tom pravcu.

Uprkos činjenici da parlamentarna demokratija ne stanuje u redovima lokalne opozicije, lokalna vlast će nastaviti da opravdava povjerenje dobijeno na izborima, čuvajući multietnički sklad i građanski karakter naše zajednice, a sve sa namjerom da učini doprinos boljem životu u Bijelom Polju.

Bijelo Polje mora biti jednako za interes svih, bez obzira na naše razlike, pa i političke.

Koalicija Zajedno i BS Bijelo Polje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član