Bećirović: Predsjednik Đukanović dokazani borac za crnogorsku državu, u nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo, neka vječno živi Crna Gora

Poruka podrške predsjedniku Crne Gore i predsjedničkom kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću došla je i iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništa BiH Denis Bećirović uoči drugog kruga predsjedničkih izbora na početku svog obraćanja kazao je da su pred Crnom Gorom sudbonosni izbori.

“Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati historiju, čuvajte državu”, jasan je bio Bećirović.

Crna Gora i Bosna i Hercegovina spadaju u red najstarijih država u Jugoistočnoj Evropi i kao član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine, kako je kazao, njegova je i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.

Prema njegovim riječima neku su mu poručili da ne rizikuje i da ne podrži predsjednika Mila Đukanovića, ali, kako je saopštio, na kalkulantske računice nikada nije pristajao.

“Ja sam čovjek koji ima stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržam ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine”, jasan je bio Bećirović.

U nastavku obraćanja ukazao je da su naše dvije države ugrožene od istog velikodržavlja.

“Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i mutietniču Crnu Goru”, poručio je Bećirović.

Na kraju svog obraćanja član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pozvao je građane da u nedjelju svi do jednog izađu na izbore i, kako je ocijenio, spasu Crnu Goru.

“U nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo. Neka vječno živi Crna Gora. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina. Neka vječno živi savezništvo države Bosne i Hercegovine i države Crne Gore”, zaključio je Bećirović.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član