AŽ DPS: Zaokružena reforma Alijanse žena u Pljevljima, potreban reformisan način djelovanja ženskih političkih organizacija

Na juče održanoj drugoj sjednici Alijanse žena DPS Pljevlja izborom potpredsjednice, sekretarke i Izvršnog odbora zaokružena je reforma partijske infrastrukture Alijanse žena u ovom gradu.

Sjednicom je predsjedavala novoizabrana predsjednica Opštinskog odbora AŽ DPS Pljevlja, Tanja Dragašević, a istoj je prisustvovala i predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Drita Llolla.

Za potpredsjednicu je izabrana Sabina Ćirlija, diplomirana inženjerka mašinstva, dok je za sekretarku imenovana Zorana Mašković, diplomirana pravnica i specijalista pravnih nauka za evropsko radno i socijalno pravo. Za izbor sastava Izvršnog odbora jednoglasno je usvojen predlog da ovaj organ broji 15 članica.

U radnom dijelu sjednice, razmjenjivane su ideje sa članicama o daljim aktivnostima Alijanse žena u Pljevljima ali i o saradnji sa odborima iz više opština i regija Crne Gore u cilju boljeg koordinisanog djelovanja.

Da Alijansa žena treba promovisati reformisan pristup i u svom djelovanju, saglasna je bila tokom obraćanja predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla.

“U izazovnim vremenima, važno je biti kreativan za pronalaženje rješenja, a isto tako važno je prepoznati novu šansu koju takva vremena predstavljaju za izgradnju novog narativa. U konkretnom slučaju, pored zalaganja za rodnu ravnopravnost, djelovanje žena može biti paradigmatično za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja. Vjerujem da će Alijansa žena, sa izuzetnim potencijalom koji je već karakteriše, predvoditi takve napore u Crnoj Gori”, zaključila je ona.

Predsjednica Opštinskog odbora Alijanse žena DPS Pljevlja, Tanja Dragašević, kratkim osvrtom na do sada realizovane aktivnosti kao i predstavljanjem planiranih za predstojeći period, podvukla je važnost doprinosa članica za prepoznavanje lokalnih potreba kako bi se zajedničkim radom došlo do efikasnog djelovanja kroz sistemska rješenja.

Alijansa žena DPS Pljevlja

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član