AŽ DPS: Vlada da obezbijedi, a ne da podriva medijsku slobodu i pluralizam

Oštro osuđujemo i smatramo neprihvatljivim prijetnje cenzurisanjem upućene Gradskoj televiziji, kao i pristup prema novinarki Bojani Dabović, od strane premijera Vlade Crne Gore Dritana Abazovića. Smatramo da je važno da premijer razumije da je sloboda izražavanja temeljno ljudsko pravo i osnov demokratskog društva, te jedna od ključnih stavki u pregovorima sa zemljama kandidatkinjama za članstvo u EU. Isto tako, važno je da se osvijesti da u zemlji čiju vladu predvodi, 74,4% građana se izjašnjava da bira i želi da i zvanično postane dio evropskih institucija i sistema vrijednosti.

Umjesto da prepozna ulogu lokalnih medija u toj misiji, kao i da kroz vladu na čijem je čelu radi ka unaprjeđivanju mehanizama koji će osigurati bolje uslove za rad i funkcionisanje medija, novinara i novinarki u Crnoj Gori, premijer Abazović abolira svoje antidemokratske namjere spinovanjem, upoređujući Gradsku televiziju sa Sputnjikom, medijskim zastupnikom vlade koja trenutno vrši brutalnu agresiju nad drugom zemljom.

Iz ugla Alijanse žena, poručujemo da će nas ovakvo ponašanje premijera, i to posebno kada je usmjereno prema ženama, motivisati još više u borbi protiv mentaliteta oličenog u 43. Vladi Crne Gore, a koji evidentno ne prepoznaje prioritetnu važnost očuvanja i promovisanja slobode izražavanja i jednakih mogućnosti u našem društvu.

Alijansa žena DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član