AŽ DPS: Uoči Dana nezavisnosti, Alijansa žena šalje poruku solidarnosti i važnosti ekološke tranzicije

Članice Alijanse žena Demokratske partija socijalista su simboličnim aktivnostima obilježile dan uoči 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, uz poruke humanosti i važnosti brige o životnoj sredini. Alijansa žena DPS Pljevlja organizovala je aktivnost uljepšavanja zelenih površina cvjetnim zasadama.

Predsjednica Alijanse žena DPS Pljevlja Tanja Dragašević je navela da ovom akcijom ova organizacija želi da ukaže na značaj očuvanja i zaštite životne sredine. 

“Ekologija i ciljevi održivog razvoja su vodeći koncept naše moderne države. Simboličnim gestom želimo da skrenemo pažnju koliko je važna ekološka tranzicija, te da smo društvo svjesno brige za zaštitu prirode i zdravlja životne sredine. Rijetke i jedinstvene ljepote Crne Gore dodatno nas motivišu da se posvetimo ovom cilju, ali i obavezuju da vodimo računa kakvu planetu ostavljamo budućim generacijama”, zaključila je ona. 

Alijansa žena DPS-a u Nikšiću je, u društveno korisnom kontekstu, organizovala dobrovoljno davanje krvi i na taj način se pridružila društvu humanih i odgovornih građanki i građana. “Za humane gestove nijesu potrebni specijalni događaji, a ni materijalna sredstva. Ovim želimo da mijenjamo svijest o neprisutnosti žena u ovom segmentu. Kao prva organizacija žena u našem gradu koja se odlučila na ovakav korak, nadamo se da nećemo biti posljednja”, izjavila je predsjednica AŽ DPS Nikšić Renata Bulajić. 

Alijansa žena DPS je u prethodnom periodu formirala Opštinske odbore u svim gradovima Crne Gore, te uz niz edukativnih i drugih aktivnosti koje imaju za cilj društveno, političko i ekonomsko osnaživanje žena, lokalnim aktivizmom kontinuirano radi i na podizanju svijesti o važnim pitanjima za dobrobit našeg društva i države.

Alijansa žena DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član