AŽ DPS: Razvijamo saradnju sa zapadnim partnerima, osnaživanje žena preduslov za evroatlantsku budućnost Crne Gore

Alijansa žena Demokratske partije socijalista je tokom prethodnog vikenda, između ostalog, radila i na strateškom planiranju za predstojeći period uz podršku Internacionalnog Republikanskog Instituta (IRI) u Crnoj Gori. Radna grupa od pet predstavnica identifikovale su i analizirale ključna područja za dalje djelovanje i aktivizam Alijanse žena, kreirale prijedlog plana aktivnosti uz mapiranje ključnih aktera i saradnika, ali i realizovale podrobnu analizu političkog, ekonomskog, socijalnog i tehnološkog okruženja u kom žene u Crnoj Gori djeluju.
Obuci je prisustvovala i predsjednica Alijanse žena Demokratske partije socijalista Crne Gore, Drita Llolla, koja je tom prilikom istakla da je potrebno strateški pristupiti razvoju ženskog političkog aktivizma u Crnoj Gori zbog, kako je kazala, malih pomaka u ovoj oblasti te posebno naglasila važnost podrške evroatlantskih partnera u takvim naporima.

“Sistemski poboljšati položaj žena u politici moguće je uz progresivne ideje i ubjeđenja koja će služiti kao podloga planovima i programima. Naša vizije i misija, ali i mandat prema članicama i biračicama, je da pozicioniramo Alijansu kao organizaciju koja aktivno zagovara i živi demokratske i progresivne ideje”, zaključila je predsjednica Alijanse žena DPS-a.

Osnaživanje žena je preduslov za evroatlantsku budućnost Crne Gore, te Alijansa žena Demokratske partije socijalista svjesna te činjenice, od revitalizacije svojih struktura početkom 2022. godine ulaže sve napore kako bi, prije svega, uticala na mentalitet koji nije naklonjen većem i kvalitetnijem učešću žena u politici.

Ostale članice radne grupe Alijanse žena tokom obuke bile su Tanja Spičanović, Nermina Muratović, Slađana Milić i Slađana Nedović, dok trener anagažovan od strane IRI-ja za sprovođenje obuke je Igor Jojkić.

Alijansa žena DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član