AŽ DPS Pljevlja: Veći angažman i ravnopravno učešće žena u politici, put demokratije i prosperiteta

Na juče održanoj konstitutivnoj sjednici Opštinskog odbora Alijanse žene u Pljevljima za predsjednicu ove organizacije izabrana je profesorica Tanja Dragašević.

Time je nakon predhodnog izbora novog Opštinskog odbora, kao i ovim imenovanjem nastavljeno sa kadrovskim osnaživanjem partije na svim nivoima.

Nakon izbora novoizabrana predsjednica, zahvaljujući se na izboru, u svom obraćanju je istakla zadovoljstvo što je u prilici da, kako je to istakla, svojom snagom, idejama, znanjem, iskustvom i odgovornošću da doprinos savremenom crnogorskom društvu.

“Ponosni na postignuto, nastavljamo predano da radimo na programskim principima naše partije koji znače bolju budućnost za sve građanke i građane Crne Gore. Ostajemo posvećeni borbi, protiv svakog vida diskriminacije. Njegujemo i jačamo osjećaj pripadnosti zajedničkoj domovini bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost”, rekla je Dragašević.

Ona je konstatovala da položaj i put žena u Crnoj Gori nije bio lak, te da je uvijek bio prepriječen stereotipima, ali i da su pored svega toga žene bile i ostale oslonac svake porodice.

“Alijansa žena DPS Pljevlja biće progresivna i daće pečat promjenama koje dolaze, prije svega jer veći angažman i ravnopravno učešće žena u politici i javnom životu je put demokratije i prosperiteta. Sigurna sam da ćemo zajedničkim radom donijeti brojne blagodeti i izboriti se za bolji status svih žena”, zaključila je nova predsjednica Tanja Dragašević.

Profesorica Tanja Dragašević rođena je 1974. godine u Pljevljima. Diplomirala na Prirodno – matematičkom fakultetu u Podgorici, odsjek za biologiju i stekla zvanje, diplomirani biolog (smjer opšti, ekološki i pedagoški). U Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ je zaposlena od 2000. godine kao profesorica biologije, dok je predhodno od 1997. do 2000. radila u Osnovnoj školi “Ristan Pavlović”. Zvanje, nastavnik – viši savjetnik u nastavi stekla je 2017. godine.

Koordinatorka je međunarodnih projekata Eko škola i UNESCO ASPnet pridruženih škola.

Pored ostalih, dobitnica je nagrade za nastavnike iz Fonda za kvalitet i talente, za školske 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020. koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore.

Posjeduje više priznanja i nagrada za mentorstvo učenicima na državnim takmičenjima, iz biologije i ekologije gdje su njeni učenici postizali zapažene rezultate.

Trenutno obavlja i funkciju člana Savjeta Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja.

Alijansa žena DPS Pljevlja  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član