AŽ DPS: Formirana Alijansa žena DPS Budva, još jedna potvrda nastavka unutarpartijskih reformi

Niz opštinskih izbornih konferencija Alijanse žena DPS nastavljen je u Budvi, čime je nastavljeno sa unutarpartijskim reformama započetim još na Kongresu. Opštinskom konferencijom potvrđeno je da novi saziv AŽ u ovoj opštini broji 47 članica.

Konferenciju je otvorila bivša predsjednica Ženske alijanse DPS Budva Branka Medin, koja je prisutne upoznala sa pripremnim aktivnostima Izborne konferencije Alijanse žena i predstavila članice Radnog predsjedništva Ivanu Lazović, Tanju Kažanegru i Maju Miljanić.

U toku svog obraćanja predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Budva, Milan Tičić osvrnuo se na ženski politički aktivizam u posljednjih godinu dana u Crnoj Gori tokom koje su, kako je kazao, žene bile izložene brojnim izlivima mizoginije, seksizma, čak i fizičkim prijetnjama.

“Znajte, mi smo tu za vas, jer ste vi uvijek bile i jeste na braniku odbrane naše domovine”, poručio je on.

Predsjednik Savjeta mladih DPS Budva, Lazar Vujačić poručio je da će ova omladinska organizacija pružiti bezrezervnu podršku novoj Alijansi iskazavši zadovoljstvo što su mlade djevojke spremne da sa istaknutim iskusnim ženama kreiraju zdrave politike u Budvi.

“Svjedočimo da u Crnoj Gori žene ostavljaju dominantan utisak na političkoj sceni”, zaključio je on.

Prisutne je pozdravio i član Predsjedništva i poslanik u Skupštini Crne Gore, Andrija Nikolić koji je komentarisao važnost ženskog aktivizma u DPS-u.

“Ideju veće zastupljenosti žena ne zagovaramo zbog toga što je to evropski trend, već iz potrebe da kao stranka dalje sazrijevamo i napredujemo”, zaključio je on.

Predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla tokom svog obraćanja istakla je da je posebno ponosna na kolege koji su podržali Alijansu od osnivanja te navela da je uvijek važno dati primjer kako integrisati različite perspektive.

“U procesu aktivne razmjene ideja te promišljanja o osnovnim ljudskim pravima, u ovom slučaju pravima žena postali smo otvoreniji i spremniji za promjene nabolje,” poručila je ona.

Pored spomenutih, konferenciji su prisustvovali i potpredsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore i koordinatorka ispred Predsjedništva AŽ, Ana Nikolić, članica Predsjedništva Alijanse žena DPS Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore, Suzana Pribilović, članica Predsjedništva Alijanse žena DPS Crne Gore i predsjednica Alijanse žena Podgorice, Zoja Bojanić Lalović i koordinator ispred Izvršnog odbora DPS Crne Gore, Boris Muratović.

Alijansa žena DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član