AŽ DPS: Formiran Odbor Alijanse žena u Prijestonici, pokrećemo novu energija za evropsku budućnost Crne Gore

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji Alijanse žena DPS u Prijestonici Crne Gore formiran je Opštinski odbor AŽ i time su sprovedene unutarpartijske reforme koje DPS jačaju kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.  

Konferenciju je otvorila bivša predsjednica Ženske alijanse DPS Cetinje i članica predsjedništva Alijanse žena DPS Crne Gore Ana Nikolić koja je istakla da žene zajedno i složno treba da ostvaruju zadatke, te da one moraju biti uključene u kreiranju javnih politika kako bi očuvale poštovanje ženskih ljudskih prava.

“Zajedno u partiji treba da ojačamo kadrovsku strukturu, a naše muške kolege treba da zastupaju interese žena i razumiju njihove potrebe. Da bismo postigli emancipaciju crnogorskog društva, potrebno je da postoji visoki stepen solidarnosti među ženama”, poručila je Nikolić.

Član Glavnog odbora DPS Aleksandar Kašćelan naglasio je da stečena iskustva mijenjaju partiju nabolje, a da je doprinos žena u kriznim situacijama neprocjenjiv.

“Žene imaju senzibilniji pristup u čitanju tradicionalno muških profesija i zaista postižu izuzetne rezultate. Sugrađanke koje su na rukovodećim pozicijama, u privredi, kulturi, prosvjeti, dokaz su tome”, istakao je Kašćelan.

Jadranka Selhanović osjetila je potrebu da se obrati prisutnima nešto drugačije. Crnogorska žena je, kako Selhanović ističe, ostavila pečat na istoriju naše države.

“Crnogorska žena je čovjek žena. Alijansa žena treba da se suprotstavi nekoj novoj Crnoj Gori, sa Cetinja odakle i kreće otpor kako bi se vratili našoj Crnoj Gori”, rekla je Selhanović.

Da je zadovoljstvo obratiti se ovakvom skupu, istakao je i predsjednik Savjeta mladih DPS Cetinje, Borislav Zdravković.

“DPS je uvijek bila na fonu kreiranja građanskog, modernog i evropskog društva, društva jednakih šansi. Alijansa žena iskazuje senzibilitet prema položaju žena, ali i visok nivo inkluzije što je preduslov za napredno crnogorsko društvo”, zaključuje on.

Kandidatkinja za odbornicu u lokalnom parlamentu ispred DPS Prijestonice Ana Leković rekla je da je ponosna što je dio ove strukture jer je sluh za žene u našoj partiji evidentan.

“Za mene su oduvijek bile motivacione biografije jakih žena u teškim trenucima. Zato mi je drago što danas ne samo da o njima čitam, već se nalazim u njihovom društvu, u Alijansi žena. Alijansa afirmiše i žene koje su OSI, što je danas u našem društvu, nažalost rijetkost”, naglasila je Leković.

Potpredsjednik partije i koordinator ispred Predsjedništva DPS Ivan Vuković pozdravio je prisutne konstatacijom da se na Cetinju uvijek osjeća posebno, bez obzira na izazovne političke trenutke koji su u toj opštini uslijedili.

“Privilegija je biti dio DPS, privilegija je biti okružen fantastičnim ženama koje su služile DPS i koje doživljavam kao svoju porodicu, jer mi smo danas mnogo više od partijskih drugova. Žene su stub ove porodice i žene čine DPS onim što istinski jeste”, rekao je Vuković.

Predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla rekla je da se na Cetinje vraća sa osjećajem koji je odnijela sa sobom 5. septembra.

“Moja poruka danas upućena vama jeste da kada se brani sloboda, žene ne mogu ostati po strani. To su žene dokazale i 5. seprembra na Cetinje, odakle je krenula nova energija za evropsku budućnost Crne Gore”, zaključila je Llolla.

Konferenciji su bile prisutne i poslanica u Skupštini Crne Gore i članica predsjedništva AŽ DPS Crne Gore, Suzana Pribilović, kao i članica predsjedništva AŽ DPS i članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore Zoja Bojanić Lalović.

Alijansa žena DPS Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član