AŽ DPS Crne Gore: Neposredni izbori iskorak, trebamo više žena u izbornim trkama i na rukovodećim pozicijama

Alijansa žena Demokratske partije socijalista je organizovala tokom nedjelje regionalna okupljanja u Beranama i u Nikšiću i iftar u Rožajama, u okviru serije tematskih događaja pod sloganom “Slušamo. Razumijemo. Djelujemo.” Cilj ovih okupljanja je umrežavanje žena, članica Alijanse, poslanica i odbornica, a fokus je na teme koje su u trenutku događaja od značaja za društvo i politiku u Crnoj Gori.

Predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Drita Llolla je prisustvovala ovim događajima i iskoristila je priliku da pruži podršku svim kandidatkinjama za predsjednice odbora na lokalnim partijskim izborima.

“Neposredni unutarpartijski izbori su iskorak za Demokratsku partiju socijalista i ukupnu političku scenu u Crnoj Gori. Žene u izborne trke ulaze hrabro i samouvjereno, ali naša obaveza kao ženske organizacije koje djeluju unutar političkih partija je da ih podržimo i da im u tome dodatno pomognemo. Treba da stvorimo uslove da veći broj žena bude motivisano da se uključi u izborne procese u budućnosti i da rukovodi”, izjavila je ona.

Pored potpredsjednica, članica Predsjedništva i Savjeta, događajima su prisustvovale i predsjednice opštinskih odbora Alijanse žena Berana, Nikšića, Rožaja, Bijelog Polja, Petnjice, Cetinja, Šavnika, Budve i Bara, odbornice u lokalnim parlamentima centralne i sjeverne regije, kao i brojne članice Alijanse žena. Iftaru u Rožajama je prisustvovala i potpredsjednica Demokratske partije socijalista Crne Gore, Aleksandra Vuković-Kuč.

U izbornoj trci iz rukovodećih organa Alijanse žena DPS Crne Gore ulaze članica Predsjedništva, dr Lidija Kljajić u Beranama i predsjednica Opštinskog odbora Alijanse žena u Rožajama, Seniha Tahirović. Ostale članice i kandidatkinje koje se takmiče za lokalnu rukovodeću poziciju su i: Slađana Mijanović i Biserka Milić u Kotoru, Maja Rondović u Pljevljima, Mirjana Vuković na Žabljaku i Dragica Dobrović u Zeti.

Alijansa žena DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član