AŽ DPS Bar organizacijom tribine obilježila 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama

U organizaciji Alijanse žena DPS Bar, sinoć je, u sali Dvorca kralja Nikole, održana tribina povodom 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama, suočavanja sa stvarnošću u Crnoj Gori.

Cilj tribine bio je podizanje svijesti o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama, kojem, nažalost, sve češće svjedočimo.

Na tribini su govorili: psiholog Petar Marković, inspektorka za porodicno nasilje Alma Hot i advokat Željko Šupljeglav. Domaćin i moderatorka večeri bila je predsjednica Alijanse žena DPS Bar, Vesna Drašković, a trbini je prisustvovala i predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Drita Llolla.

Učesnici tribine upoznali su prisutne sa svim problemima sa kojima se susrijeću baveći se ovom problematikom u domenu svoje struke, kao i poražavajućom statistikom koja svjedoči porastu nasilja nad ženama, te naglasili potrebu da je neophodno da se kao društvo u cjelini ovom temom bavimo više nego ikada ranije.

Alijansa žena će i u narednom periodu pružati svoj nesebičan doprinos u borbi za zaštitu prava svih građanki i građana Crne Gore.

Alijansa žena DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član