Aranitović: Zdravkov apostol Milatović napravio je štetu od više stotina miliona, jasno je kakav mu je plan za budućnost

Iako Jakov Milatović priča o sebi kao čovjeku budućnosti, njegova je prošlost obilježena ministrovanjem u Vladi Zdravka Krivokapića u kojoj je za godinu i po dana uspio da napravi ogromnu štetu, saopštila je danas članica Glavnog odbora DPS Crne Gore Ksenija Aranitović.

Aranitović je podsjetila da je Milatovićeva ekonomska politika direktno odgovorna za višemilionsku štetu koju je napravilo uvođenje Montenegro Airlines-a u stečaj, i štetu napravljenu osnivanjem Montenegro Works i To Montenegro, preduzeće gdje su, prema njenim riječima, čelnici “Evrope sad” zapošljavali svoje kumove i drugove.

“To Montenegro je prekršio pravila državne pomoći. Umjesto najavljenih nula eura kapitala, država je uložila 30 miliona u 2021! To Montenegro je zatim pojeo 5 miliona eura kapitala koliko je iznosio gubitak te kompanije u 2021. godini. U međuvremenu su izgubljeni slotovi za brojne važne destinacije, naši građani ne mogu da putuju u mnoge velike gradove u svijetu, a Crna Gora je turistima postala teško i veoma skupo pristupačna zemlja”, ukazala je članica Glavnog odbora.

U nastavku svog obraćanja Ksenija Aranitović ukazala je na sam princip Zdravkovih apostola.

“Napravi višemilionsku štetu državi gašenjem kompanija i rastjerivanjem investitora. Osnuj nova državna preduzeća koja će poslovati sa gubitkom i zaposli kumove i drugove u ta preduzeća.”

Da znamo kakvi skandali prate gašenje Montenegro Airlines-a i osnivanje To Montenegro, saglasna je bila ona i dodala “kako to izgleda u brojevima i koliko miliona štete je koštao ovaj projekat, saznaćemo uskoro kada izađu finansijski izvještaji poslovanja ove firme za 2022. godinu”.

U nastavku svog obraćanja osvrnula se i na ugašene kompanije i rastjerane investitore tokom ove dvije i po godine.

“U vrijeme ministrovanja Jakova Milatovića ugašen je i Kombinat aluminijuma Podgorica. Otjeran je veliki svjetski hotelski brend – Aman, a zatim je uslijedila arbitraža od 100 miliona eura.”

Potom je upitala hoće li Milatović lično odgovarati ukoliko izgubimo arbitražu, kao i da li će on platiti odštete ljudima iz Montenegro Airlines-a, čije su porodice ostale bez hljeba.

“Zato svaki put kad Milatović o sebi govori kao čovjeku budućnosti, sjetite se da je to čovjek koji je kao apostol Zdravka Krivokapića, već pokazao kako se ruinira privreda, pravi milionska šteta a ljudi ostavljaju na ulici bez sredstava za život”, zaključila je Ksenija Aranitović, članica Glavnog odbora DPS Crne Gore.

Ksenija Aranitović, članica Glavnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član