Aranitović: Realizacijom započetih projekata Glavni grad biće bogatiji novim sadržajima

Da je strateško opredjeljenje uprave Glavnog grada oživljavanje i osavremenjavanje tradicionalnih mjesta, proteklih mjeseci jasno potvrđuju projekti koje i u ovom složenom periodu u kontinuitetu sprovodi uprava Glavnog grada.

Jedan od takvih projekata jeste započeto uređenje plaže ispod vijadukta u Rogamima, koji se realizuje u okviru projekta MIKRO 020 uz donaciju kompanije Bemax u vrijednosti od 200.000 eura. Budući da je ovo jedna od izletničkih zona i mjesto okupljanja u Podgorici, projektom je predviđena adaptacija i modernizacija ovog prostora a plato ispod vijadukta namijenjen je za parking posjetilaca ove izletničke zone, kao i mnogi drugi sadržaji. Na ovaj način, mimo plaže u Rogamima, uređene plaže na Sastavcima, raspisanog konkursa za idejno rješenje uređenja korita i obala rijeke Morače, biće vraćen duh starim mjestima na zadovoljstvo svih ljubitelja prirode uz nov, jedinstven prostor za odmor i rekreaciju. 

Ovaj projekat je još jedan pokazatelj da projekat MIKRO 020 koji je pokrenula ova gradska uprava sve više dobija na važnosti, i to ne samo u Podgorici, već i u drugim opštinama koji na identičan način tretiraju “urbane džepove” na svojoj teritoriji. Takođe, treba napomenuti da je do sada u okviru projekta MIKRO 020 na teritoriji Glavnog grada oplemenjeno više lokacija koje su dobile urbanu dimenziju, kao što je: Zeleni kutak u ulici Princeze Ksenije na Zabjelu, uređenje u ulici Oktobarske revolucije i ulici Vaka Đurovića, lokacija u neposrednoj blizini OŠ “Maksim Gorki”, te da je za više od osamnaest lokacija završeno idejno rješenje za uređenje javne površine, čijom realizacijom će biti dodatno upotpunjen sadržaj u Glavnom gradu.

Da uprava Glavnog grada revitalizuje tradicionalna mjesta, svjedoči i nedavno potpisani Ugovor o realizaciji kapitalnog projekta koji se odnosi na izvođenje radova u okviru kompleksa Tamnica Jusovača. Ovaj projekat koji će biti realizovan u partnerstvu sa Vladom Crne Gore ukupne vrijednosti 1.950.000 eura će omogućiti internacionalno djelovanje, budući da će kompleks kao kreativni hab biti u mogućnosti da privuče i regionalne aktere kulturne i umjetničke scene i na taj način podstakne razvoj kulturnog turizma u Podgorici.

Ovi i mnogi drugi projekti koji su trenutno u fazi realizacije najbolje svjedoče da Demokratska partija socijalista na čelu sa upravom Glavnog grada, kao i do sada, svoj rad dokazuje vizionarstvom i djelima, zarad interesa svih građana i građanki Podgorice.

Ksenija Aranitović, odbornica u Skupštini Glavnog grada 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član