Aranitović: Neistina da je Glavni grad ostao bez udjela u NDK

Saopštenje Demokratske Crne Gore koje je potpisala Ivana Bojović nije nas iznenadilo. Bilo je očekivano površno, neutemeljeno i nadasve demagoško. Tako to obično i biva kada se poslu pristupa paušalno i selektivno, kada se redovno ne dolazi na sjednice Skupštine Glavnog grada i kada se bježi od rasprava kao što je juče bio slučaj. Da su Demokrate imale hrabrosti da ostanu na sva njihova interesovanja dobili bi direktne i argumentovane odgovore.

Ipak, zbog odgovornosti prema podgoričkoj i crnogorskoj javnosti imamo obavezu da pojasnimo par stvari.

Prvo, apsolutna je neistina da Glavni grad ostaje bez udjela u Novom duvanskom kombinatu! Ono što je istina jeste da je Glavni grad prvobitno povećao akcijski kapital u NDK kada je došlo do promjene projekta i povećanja naknade za komunalno opremanje zemljišta. Nakon toga, naš strateški partner je odlučio, na što shodno Zakonu ima potpuno pravo, da umjesto Glavnog grada plati komunalno opremanje što je shodno ugovoru bila obaveza Glavnog grada a Glavni grad je zauzvrat ustupio ranije povećani udio u NDK čime je došlo do uštede velike količine novca u korist Grada. Ono što je važno napomenuti jeste činjenica da i nakon ove transkacije Glavni grad i DALJE ima značajan akcijski udio u NDK što potpuno demantuje manipulacije Demokratske Crne Gore.

Drugo, zbilja je potrebno biti posebno licemjeran pa prigovarati Demokratskoj partiji socijalista bilo šta kada je u pitanju projekat NDK. Da podsjetimo javnost da je zahvaljujući našoj viziji došlo do realizacije ovog projekta te da danas imamo jednu novu modernu fabriku koja zapošljava naše sugrađane. Posebno je licemjerno kada nam prigovaraju oni koji su tada tvrdili da će ovo biti neuspješan projekat te da umjesto fabrike treba da imamo neplodnu livadu. Dalekosežno nema šta. Ali od Demokrata, ipak, očekivano.

I finalno, gospodi iz Demokrata dobronamjeran savjet. Drugi put prije nego što poželite da ovako jeftino i populistički poentirate morate se ipak bolje pripremiti kako ne bi doživljavali ovako bolne demante koji demonstiraju vašu neozbiljnost i neznanje. Počnite da dolazite na Skupštine Glavnog grada, čitajte materijale, ne bježite od rasprave i vjerujemo da ćete biti na dobrom putu.

mr Ksenija Aranitović, odbornica u Skupštini Glavnog grada 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član