Anđušić: Samodestrukcija opozicije

Dio opozicije koji se samonazvao “građanska” izjavio je da nastavlja bojkot Skupštine, a navodno najavljuje i neke nove mjere?! Ovih dana stižu i pojedinačni prijedlozi iz tog tabora da bi mogli da bojkotuju i predsjedničke izbore. Vještački pokušaji izazivanja krize, vraćaju se kao bumerang njenim izazivačima i u javnosti prepoznaju kao politička neodgovornost ali i potpuno odsustvo strategije i taktike. Ovakvim svojim stavom sebe su satjerali u ćošak i pokazali da ne znaju ni gdje su krenuli, ni zašto, ni šta im je krajnji cilj. Namjera im je bila da isprovociraju krizu u državi i institucijama, a ona se uselila u njihove redove i svakim novim danom narasta. 

Ova samodestrukcija opozicije građane je do sada koštala milione eura. 
Da budemo precizni: oko 3 miliona eura – na osnovu ličnih dohodaka, naknada poslaničkim klubovima i ostalih troškova, za period od 12 mjeseci! 

Zato ovih dana licemjerno zvuči,  kada upravo ova skupina koja je na račun svog nerada zaradila milione eura, na tribinama i konvencijama patetično priča o teškom materijalnom položaju građana, istih onih od kojih svakog mjeseca uzimaju platu u nivou 3-4 prosječne zarade, iako ne dolaze na svoja radna mjesta. 

Nedavno smo imali priliku da vidimo demonstraciju nezadovoljstva dijela građana, koji su od opozicije tražili odgovore na jasna pitanja: šta su uradili za građane, i za šta primaju toliki novac. U svim tim komičnim pokušajima da javnosti objasne zašto od građana mjesečno uzimaju po skoro 2000 eura, a ništa ne rade, najglasniji zagovornik bojkota, prepoznat po populističkim frazama, ćutao je, ni riječ nije rekao. 

Punih godinu dana prisustvujemo cirkusu crvenih demagoga koji drže časove humanosti povodom odricanja od sitnog dijela nezarađenih eura, bolivudskih režisera sa jedva skrojenim mandatom, takozvanih rodoljuba i patriota koji u niskom startu čekaju na pakt sa antidržavnim elementima.

I dok prolaze dani opozicionog nerada, neodgovornosti, konfuzije i gomilanja privilegija, sa nestrpljenjem očekujemo da nam saopšte novi alibi za izborne poraze 26. novembra‬.
 
Mihajlo Anđušić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član