Anđušić: Prvi put bez IPARD-a, stočari u štrajku a ministar sa saradnicima se baškari po svjetskim destinacijama

Dok odlazeći ministar Aleksandar Stijović šeta i putuje po svijetu sa svojim saradnicima, od egzotičnih destinacija poput Senegala do glavnog grada Bugarske, stanje u sektoru poljoprivrede je u totalnom haosu.

Zbog krize u mljekarskoj industriji i odsustva reakcije nadležnih, danas je dio stočara u znak protesta ostavio mlijeko ispred Ministarstva poljoprivrede. Usljed kašnjenja ovog ministarstva država je ostala bez najmanje 50 miliona eura kroz IPARD III jer se Crna Gora našla u programu EU vrijednom 900 miliona eura?! Ako se na to doda kašnjenje Agrobudžeta od prošle godine, zbog čega poljoprivrednici nijesu mogli da isplaniraju sjetvu, nameće se pitanje da li ministar i njegovi saradnici misle da im je boravak na senegalskim plažama, važniji nego da bar na kraju svog mandata pokušaju da spriječe raspad poljoprivrednog sektora.

Nažalost, ni to nije dovoljno nego objavom fotografija na društvenim mrežama sa ovog egzotičnog putovanja koje su finansirali svi građani, delegacija Ministarstva poljoprivrede kao da se podsmijeva svi onim poljoprivrednim proizvođačima koje su uveli u egzistencijalnu krizu, i problem da prehrane svoje porodice.

Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član