Anđušić: Nacionalni inženjering i izmjenu karaktera društva nećemo dozvoliti

U vrtlogu svojih obmana i manipulacija Demokratski front, statističku operaciju – popis pokušava da iskoristi u svrhu nacionalnog i izbornog inženjeringa.

Popis, kao proces masovnog i organizovanog prikupljanja statističkih podataka o stanovništvu, predstavlja zakonsku obavezu. On je godinama unazad bio realizovan, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i tako treba da bude i ubuduće. Niko se popisu ne protivi, ali zahtijevamo poštovanje standarda i pravila. Vlada koja je izgubila povjerenje nema legitimitet, da se bavi ovako složenim pitanjem, posebno ne u ambijentu urušenih institucija i opšteg haosa, koji su iskreirali DF i njihovi partneri koji ih slijepo slijede u destrukciji.

Sa druge strane, to što u parlamentarnoj većini, forsiraju popis po svaku cijenu “sad i odmah”, očekujući da će građani mijenjati svoje nacionalno opredjeljenje, zbog toga što se promijenila vlast u Crnoj Gori, dovoljno govori šta vajni oslobodioci misle  o svojim sugrađanima. Ali znaju da im je ovo posljednji boravak na vlasti, i da nikad više, nakon ovog haosa koji su izazvali, neće imati priliku da formiraju Vladu.

Dežurni zaštitnici prava Srba, koji vrše napad na budžete svoje ali i susjedne države, odavno su prepoznati kao emisari tuđih interesa. Sada, pored nacionalnog izjašnjenja, prioritet postaje i novi Zakon o prebivalištu, kojim bi se sproveo izborni inženjering, i na silu kroz nasilno oduzimanje biračkog prava, uzurpirala vlast. Naravno, krajnji cilj je da na silu promijene karakter društva – iz građanskog u društvo naroda.

Jasno je da je ovo plan i zadati cilj, koji su dobili i koji slijepo slijede. Njihova agenda nikad nije bila jasnija, nego danas.. Upozoravamo ih da će odgovor građana, na njihov pokušaj da mijenjaju karakter ovog društva, po potrebama svog nalogodavca i velikosrpskog nacionalizma, biti jači i veći nego ikad do sad.

Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član