Anđušić: Lošim i zakašnjelim postupcima Vlada srozala sektor poljoprivrede na najniži nivo

Lošim potezima, bez pravog plana i programa, sa zakašnjelim usvajanjem Agrobudžeta Vlada i Ministarstvo poljoprivrede su gotovo uništili sve naslijeđeno i sektor poljoprivrede srozali na najniži nivo.

Neshvatljivo da Crna Gora tako kasno dobija Agrobudžet, praktično na samom kraju proizvodne sezone, pa poljoprivrednici, ostavljeni bez mjera podrške, nijesu ni mogli isplanirati svoju sjetvu.

Ali i takav tek usvojen, ne može biti za pohvalu jer sem što je najniži u Evropi, on i ne predstavlja suštinsko rješenje za nagomilane probleme. Usljed povećanja cijena naftnih derivata, stočne hrane i drugih inputa, kao i bez obezbijeđenog sigurnog plasmana proizvoda, poljoprivrednici su dovedeni u bezizlaznu situaciju. Vlada nema ni strategiju vezanu za uvoz, koji se nameće kao jedini mogući slijed događaja, jer zbog ovako velikog kašnjenja domaća proizvodnja je značajno smanjena.

Posljedice loše Vladine politike, zahvatile su čitav državni sistem, a još tragičnije će biti kada brojni časni domaćini budu dizali ruke od svog dosadašnjeg posla, kojim su izdržavali svoje porodice.

Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član