Anđušić: Koja je mjera poniženja koju ste spremni da podnesete?

Koalicioni partneri na vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom kao da još uvijek “nijesu čuli” da su njihovi lideri na državnom nivou zaratili. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da se nakon razmjene najnovijih javno izrečenih uvreda predstavnici Demokrata i Demokratskog fronta u primorskim opštinama ponašaju kao da se ništa ne dešava, licemjerno se pretvarajući da je stanje redovno.

Prirodno se nameće pitanje: koji je to interes koji vezuje pripadnike ova dva politička subjekta? Šta to osim otimanja javnih preduzeća, partijskog zapošljavanja, udomljavanja rodbine i prijatelja u upravne odbore, zadovoljavanje privatnih, partijskih interesa – spaja članove ovih koalicija?

Dvije godine su potrošili saplićući koalicione partnere, devastirajući opštinska preduzeća, iznalazeći način da jedni druge „žedne preko vode prevedu”. Zbog njihovi svađa i međusobnih podmetanja, ispaštali su samo građani, dok su partijski funkcioneri uvijek pronalazili minimum zajedničkog materijalnog interesa.

 Parčiće budvanske razbijene  koalicije, privremeno je zalijepila Crnogorska, čineći političku štetu sebi i Budvanima, ali praveći finansijsku korist svojim lokalnim funkcionerima koji su se brzo snašli u razrađenoj šemi zloupotreba lokalnih resursa.

Znaju li funkcioneri SNP-a Kotor, koji održavaju koaliciju na vlasti, kako su prošle njihove stranačke kolege  u Budvi: čim je za njihovim glasovima nestalo  potrebe, brzinom svjetlosti smijenjeni su sa svih funkcija?

I na kraju, valja javno postaviti pitanje svima onima koji ovih dana razmjenjuju najteže uvrede: da li vam je bar malo nelagodno kad vidite da predstavnik vašeg koalicionog partnera najgorim uvredama vrijeđa vaše rukovodstvo, kolika je mjera poniženja koju ste spremni da podnesete i u kojoj je valuti obračunavate?

Mihailo Anđušić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član