Anđušić: Djeca iz Maslina moraju dobiti školu u najskorije vrijeme

Rušenje Osnovne škole “Vladimir Nazor”, sa neizvjesnim rokom izgradnje novog objekta, dovelo je hiljadu i dvjesta učenika i njihovih roditelja u poziciju koja zahtijeva hitno rješavanje tog problema.

Zbog niza učinjenih nepočinstava, uključujući i neprihvatljiv odnos prema mališanima i njihovim porodicama iz gradskog naselja Masline, bivša resorna ministarka Vesna Bratić ugrozila je nesmetan obrazovni proces, vanškolske aktivnosti i funkcionisanje velikog broja naših sugrađana.

Glavni grad Podgorica je u prethodnoj godini, u više navrata ukazao na diskreditijuće poteze Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta koje su imale direktne posljedice na kvalitet obrazovanja u Podgorici i pravo djece na školovanje bez političkih uticaja i tenzija.

Potpuno je opravdan i razumljiv revolt roditelja, koji su, pored razumijevanja za sve objektivne okolnosti, svjesni činjenice da gubljenje vremena usljed nesposobnosti nadležnih organa i predugo udaljavanje učenika u škole na drugim krajevima grada dovodi do porodične disfunkcije.

Umjesto da resurse i planirani budžet blagovremeno iskoristi za izgradnju neophodnih obrazovnih ustanova, a prije svega izgradnju škole “Vladimir Nazor”, prethodna Vlada je svoj ograničeni intelektualni potencijal usmjerila na nezakonitoj smjeni preko 500 direktora, pomoćnika direktora osnovnih i srednjih škola i vrtića.

Potvrda da prethodna Vlada i resorno ministarstvo nijesu imali sluha i odlučnosti za rješavanje jednog ovakvog problema najbolje se ogleda u izjavi novog ministra da je nesaradnja i loša komunikacija između dva nadležna ministarstva dovela do kašnjenja u početku gradnje.

Da je bivša ministarka više vodila računa o interesima građana, a manje, histerično, u društvu Spajića i Milatovića branila “navodnu” izbornu volju, danas bi možda i svjedočili početku gradnje škole u Maslinama.

Vrijeme za nama je izgubljeno, te stoga apelujemo da se odgovornim i strateškim postupanjem ono nadoknadi za hiljade podgoričkih mališana, jer je razvojni period unutar škole i socijalni život koji se vezuje za nju, jedan od najznačajnijih faktora zdravog i sigurnog djetinjstva svakog djeteta.

Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član