Anđušić: Budžet za sljedeću godinu brane jedino ministri iz propale Vlade koji se ne razumiju ni u resor koji vode

Ironija budžeta za sljedeću godinu je u tome što ga jedino brane ministri iz propale Vlade koji se ne razumiju ni u resor koji vode, a kamoli u javne finansije.

Reprezent takvih je, Filip Adžić, turizmolog koji nije savladao ni materiju iz bezbjednosti iako je prigrlio dva takva resora, a već oko baca na finansije i izigrava stručnjaka. Uostalom tako je i najlakše – bez “tereta” elementarnog znanja izricati ispraznosti.

Ipak, teško je da smo nešto drugo i očekivali od vlasti koja se, dok škole nemaju grijanja, pretvorila u turističku agenciju koja je na usluzi propalim ministrima i ostvarenjima njihovih “dječačkih snova”. Uostalom nije ministar policije turizmolog, slučajno.

Do skoro poznati kao žestoki kritičari javnog duga, smijenjeni ministri, moguće je, za svega tri godine vlasti, uz budžeta kojim su “oduševljeni”, napraviti veće zaduženje nego sve vlade prije njih za 30 godina.

A kakva je konzistentnost, pa i stručnost aktuelne vlasti u oblasti javnih finansija, sve je već rečeno prošle godine. Tada su objeručke glasali za ovogodišnji budžet, a nepun mjesec kasnije počeli su i sami da ga kritikuju, ograđuju se od njega i kvalifikuju ga kao štetan dokument.

Zato, duboko uvažavajući njihova ograničenja, najdobronamjernije im savjetujemo da ubuduće izbjegavaju teme u koje se ne razumiju.

Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član