Andrija Nikolić: Kandidat opozicije po mjeri Železnjaka

Nije tako davno bilo, kada je Sergej Železnjak – potpredsjednik ruske Dume i funkcioner Jedinstvene Rusije, iz daleke Moskve, preko jednog beogradskog tabloida, pozvao štićenike iz Mandićevog Fronta i Bečićevih Demokrata da se pomire, preporučio im jedinstvenog kandidata na predsjedničkim izborima, uz napomenu da u zajednički plan uključe i Abazovićevu URA-u.

Ne dogadja se prvi put da se želje Sergeja Železnjaka poklope sa odlukama crnogorske opozicije.I nije tek koncidencija, što je pomirenju Andrije Mandića i Alekse Bečića kumovala predsjednička kandidatura Mladena Bojanića, posebno nakon otvorenog priznanja lidera Fronta, da je Bojanića za predsjedničku nominaciju, preporučilo “gutanje suzavca tokom protesta, njegova anti NATO orjentacija, i to što govori srpskim jezikom.” Naprasno je zaćutao predsjednik stranke ‘pobjede, a ne podjele’, i zgazio dato obećanje da prekida svaku saradnju sa DF-om, te da će ubuduće sa tim savezom komunicirati isključivo na lokalnom nivou. Kamuflirana pionirska selekcija SNP-a, formalno je priznala, ono što znamo od dana njihovog osnivanja, da su antizapadna i anticrnogorska opozicija, kojoj su mentori zavezali crvene kravate i izdiktirali društveno poželjne poruke, ne bi li dio crnogorskih glasova prevarno pridružili anticrnogorskoj platformi. 

Ipak, ne treba zanemariti činjenicu, da je uloga predlagača jedinstvenog predsjedničkog kandidata dijela opozicije, taktički dodijeljena URA-i, odnosno medijskom lobiju koji stoji iza tog vještačkog političkog projekta. Formalni predsjednik URA-e i njegovi mentori, ponudili su Demokratskom Frontu zapravo kandidata Demokratskog Fronta, imajući u vidu da je na prethodnim parlamentarnim izborima u oktobru 2016-te, pokret “Otpor beznadju” koji je predvodio Mladen Bojanić, bio dio izborne liste DF-a, “Mi ili On”. Podsjećanja radi, i Abazović je poput jednog od lidera DF- a Nebojše Medojevića, programski bio za članstvo u NATO, a izbjegao glasanje u Parlamentu povodom učlanjenja Crne Gore u tu organizaciju. Cijena tog političkog vjerolomstva ispostavljena je u vidu gubitka političkog identiteta, i zato danas URA i njeni osnivači, vlastitu političku nemoć prikrivaju neprirodnim udruživanjem, kako bi iz te pozicije, glasnije nasrtali na DPS. 

Ključni problem većeg dijela crnogorske opozicije je što politiku izjednačavaju sa sposobnošću manipulacije i obmane, a gradjane Crne Gore sa pacijentima koji boluju od amnezije i političke kratkovidosti. Istini za volju, možda bi lideri prosrpskih stranaka unutar DF-a, baš kao i Demokrate , najradije zaboravili prošlost koja ih davi i limitira, ali za to je potrebno mnogo više od Mandićeve poruke “Nek je vječna Crna Gora” ili Bečićeve čestitke gradjanima Crne Gore za Dan nezavisnosti 21.maj. Kod odgovornih ljudi slijedite ono što rade, dok se s’ druge strane, populisti i demagozi zaklanjaju iza populističkih i demagoških fraza, sa ciljem da prikriju stvarne političke naume. 

O tome ko će biti Predsjednik Crne Gore, odlučivaće isključivo njeni gradjani, a njihova dokazana politička mudrost, najbolji je garant da će predsjednička funkcija biti opredijeljena kandidatu, koji se, prije svega, afirmisao kao bespogovorno lojalan nacionalnim i državnim interesima Crne Gore, sa kapacitetom da bude predsjednik svih gradjana. To je kandidat Demokratske partije socijalista.
 
Andrija Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član