Andrić: Nećemo dozvoliti da politički revanšizam Vlade Crne Gore uspori dalji razvoj Mrkojevića

Predlog budžeta Vlade Crne Gore i sredstva opredjeljena ovim dokumentom za naš grad su dokaz političkog revanšizma aktuelne državne vlasti prema onim lokalnim sredinama u kojima vlast vrše opozicione partije sa državnog nivoa. Ovakvim odnosom odlazeća vlast „eksperata“ pokazuje da se rukovodi isključivo političkim principima koji će onemogućiti razvoj onih sredina u kojima su već sada svjesni da neće uspjeti da nametnu svoju pogubnu politiku i vlast kakvu građani ne zaslužuju.

Krajnje je neozbiljno i nekorektno prema građanima to što je za najvažniji projekat za Mrkojeviće, za izgradnju puta Sveti Ivan-Kamenički most-Krute opredjeljeno svega 500.000 eura, da i ne govorimo o tome da organi državne uprave više od 10 mjeseci ne riješavaju zahtjeve Opštine Bar koji se odnose na procjenu vrijednosti nepokretnosti za eksproprijaciju.

Međutim bez obzira na ovakav odnos i na otvoreni politički revanšizam koji demonstriraju prema ovoj mjesnoj zajednici i Baru uopšte, lokalna vlast neće dozvoliti da on utiče na dalji razvoj Bara, već ćemo nastaviti da iz lokalnog budžeta obezbjeđujemo dodatna sredstva za sve one projekte koji će unaprijediti uslove života naših sugrađana. Odgovornim odnosom prema vršenju vlasti na lokalnom nivou stvorili smo pretpostavke da iz sopstvenih izvora finansiranja možemo učestovati i biti podrška ovim projektima. To smo pokazali i kroz ulaganja u lokalnu putnu infrastrukturu u dosadašnjem periodu što ćemo nastaviti i u narednom periodu, podršku poljoprivrednim proizvođačima, mladim poljoprivrednicima, maslinarima koji su pretrpjeli štetu zbog požara i svim drugim subjektima i pojedincima kojima je pomoć potrebna, jer je naša misija da budemo svakodnevno dostupni građanima i svim njihovim potrebama.

Zbog ovakvog odnosa ne čudi što je od strane građana ovo najgore ocijenjena vlada do sada i vjerujem da će politički subjekti građanske orijentacije prepoznati važnost političkog trenutka, postići zajednički konsenzus i skratiti mandat aktuelnoj vlasti, jer svako ko pruži podršku ovom konceptu vlasti i vladanja je saučesnik urušavanja svih vrijednosti savremene i građanske Crne Gore i njenog daljeg napretka.

Asim Andrić, odbornik DPS-a u SO Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član