Ana Nikolić i Momčilo Martinović: Ne pristajemo na politikanstvo u ovoj situaciji

Kako smatramo da nije vrijeme za bilo kakav politički marketing, u odgovoru Opštinskom odboru Socijaldemokratske partije – kao odgovorni predstavnici građana – osvrnućemo se samo na pitanja koja su direktno upućena nama.

Ne znamo čime se bavio gospodin Kaluđerović 2017. godine, kada smo upravo mi, kao inicijatori novog Zakona o Prijestonici, obezbijedili potrebnu većinu u Skupštini Crne Gore. A to, ipak, nije bilo lako, s obzirom na činjenicu da su opozicione stranke – na čelu sa SDP – godinama lobirale protiv tog akta. Pamtimo mi svi i svojevremeno skidanje Zakona o Prijestonici sa dnevnog reda. Pamtimo mi svi i poruke kako Zakon o Prijestonici nije ustavan. A najviše je ostalo u pamćenju ko je glasao za Zakon o Prijestonici, a kome nijesu bili važni ni Cetinje ni Cetinjani.

Pozivamo gospodina Kaluđerovića da podsjeti javnost nije li upravo stranka iz koje dolazi predsjedavala Skupštinom u godinama kada je novi Zakon o Prijestonici držan u fioci? Nijesu li upravo iz njegove partije o tom Zakonu govorili kao o “mračnoj temi”? Da li je jedan jedini poslanik SDP digao ruku za taj Zakon – ili su ga maksimalno opstruirali, čitavim godinama?

Iz tog razloga, poslanici SDP i njihove lokalne podružnice posljednji su koji imaju pravo da prozivaju bilo koga u vezi sa Zakonom o Prijestonici. Što se tiče jučerašnjeg prijedloga izmjena i dopuna, najprije ćemo naglasiti kako je on neusklađen sa članovima 47 i 49 Zakona o Budžetu i fiskalnoj odgovornosti. Uz to, čvrsto vjerujemo da ovakav akt prvo treba da dobije zeleno svjetlo od gradonačelnika, Skupštine i Senata Prijestonice i da kao takav ide ka nacionalnom predstavničkom domu – a ne da bude predmet dizanja rejtinga grogirane stranke, i to u doba kad nije vrijeme za takve manevre.

Kao poslanici u državnom parlamentu, apsolutno ćemo uzeti učešće u radnoj grupi za procjenu uticaja koronavirusa na privredu Cetinja i tamo možete očekivati i naše prijedloge i našu punu podršku u svim inicijativama koje budu upućivane državnoj Skupštini.

A kalkulantske ideje stranaka koje su se juče sjetile Cetinja da intervenišu na Zakon o Prijestonici, a glasale protiv Cetinja onda kada smo donosili najvažniji zakon za naš grad – kao građane, a potom i kao poslanike, nas ne zanimaju.

Ni mi ni Demokratska partija socijalista nećemo se baviti prepisivanjem i laičkim ad-hoc idejama, već se vidimo u radnoj grupi – gdje ćemo doći do rješenja u opštem interesu, bez politikantstva.

Ana Nikolić i Momčilo Martinović, poslanici DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član