Alijansa žena DPS: Političkim osnaživanjem žena, vratićemo Crnu Goru na put prosperiteta i razvoja

Tribina “Perspektiva žena u politici i javnom životu” u organizaciji Alijanse žena DPS Crne Gore održana je sinoć na Cetinju. Na tribini, na kojoj se govorilo o nasilju nad ženama iz javnog života koju trpe iz oblasti digitalne sfere i ženskom aktivizmu na lokalnom nivou, učestvovale su: Drita Llolla, predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Ivana Mrvaljević, glumica i producentkinja, Ana Nikolić, predsjednica Alijanse žena DPS Cetinja i mr Borislav Zdravković, predsjednik Savjeta mladih DPS Cetinja.

Predsjednica AŽ DPS Crne Gore Drita Llolla istakla je da su strateški pravci djelovanja Alijanse političko osnaživanje žena i da ono mora ići uz njihovo ekonomsko osnaživanje, unaprijeđivanje socijalne politike i socijalne inkluzije, kao i da se pitanje rodne ravnopravnosti ne smije svesti na definisanje kvota, za koje je naglasila da su isto tako važne, već i na realnoj podjeli odgovornosti i odlučivanja na svim nivoima.

Koordinatorka AŽ DPS za Cetinje Ana Nikolić kazala je da smo posljednjih godinu i po svjedoci što se dešava i kuda ide Crna Gora. Ona je naglasila da je zadatak žena, da na svim nivoima Crnu Goru vrate na njen glavni put, a to je put prosperiteta, razvoja i put ka razvijenom svijetu Evropske unije. 

Glumica i producentkinja Ivana Mrvaljević govorila je o svojim profesionalnim iskustvima u bavljenju glumom, kao i osnaživanju žena u uključivanje u politiku. 

Predsjednik Savjeta mladih DPS Cetinja Borislav Zdravković podsjetio je na znamenite žene iz crnogorske istorije i njihovu ulogu u sveukupnoj emancipaciji crnogorskog društva. On je ohrabrio žene da uzmu aktivno učešće u političkom i javnom životu i da bez straha koračaju tim putem.

Alijansa žena DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član