Alijansa žena DPS: Političkim osnaživanjem žena na lokalnom nivou, jačamo Crnu Goru

Osnaživanje žena u političkom djelovanju i osvješćivanje o potrebi za aktivizam u društvenom i političkom životu na lokalnom nivou je jedan od strateških ciljeva Alijanse žena Demokratske partije socijalista Crne Gore.

U prvom tromjesečju aktivnosti, doprinos Alijanse žena za postizanje ovog cilja ogleda se kroz dvije izborne liste na predstojećim lokalnim izborima 27. marta, u Ulcinju i Beranama.

Od prvih 10 kandidata/kinja za odbornike/ce u Ulcinju, šest od njih su žene, dok listu u Beranama predvodi članica Predsjedništva Alijanse žena DPS-a, dr Lidija Kljajić.

U Demokratskoj partiji socijalista, aktivizam za jednake šanse ne shvatamo samo kao zakonsku obavezu već realnu potrebu crnogorskog društva da naročito u izazovnim vremenima sačuva i njeguje civilizacijske vrijednosti.

Alijansa žena želi puno uspjeha kandidatkinjama, u nadi da ćemo na ovaj način motivisati veći broj žena da se pridruže aktivizmu koji smo pokrenuli a naši gradovi u budućnosti budu rukovođeni od strane najboljih — bilo da su to žene ili muškarci.

Alijansa žena DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član