Alijansa žena DPS: Održana Opštinska izborna konferencija AŽ u Kolašinu, gradu ženskog junaštva i antifašističkog duha

Niz izbornih konferencija Alijanse žena DPS Crne Gore, u cilju novog kadrovskog snaženja partije, nastavljen je u Kolašinu. Na Opštinskoj izbornoj konferenciji u ovoj opštini izabran je Opštinski odbor Alijanse žena koji broji 30 članica.

Uvodnu riječ, ispred Alijanse žena DPS Crne Gore, imala je potpredsjednica Nemša Omerhodžić koja je pozdravila prisutne ističući čast da govori u gradu u kojem je 1943. godine održan prvi Kongres Antifašističkog fronta žena Crne Gore i Boke, kao i u rodnom mjestu junakinje Đurđe Vlahović.

“Naše crnogorsko društvo, odnosno DPS u ovom vremenu pravi evropski iskorak pokazujući važnost žene i želi da se prema pitanju rodne ravnopravnosti odnosi sa više senzibiliteta, jer je to vrijednosni sistem koji vodi društvo ka daljem razvoju”, poručila je Omerhodžić.

Član Glavnog odbora DPS Milosav Bato Bulatović objasnio je u svom govoru da je zajednički cilj lokalne uprave u Kolašinu da podrži učešće žena u političkom i javnom životu.

Bulatović je kazao da posebnu podršku Kolašin će pružati ženskom preduzetništvu vjerujući da sve veći broj žena treba da bude motivisan da učestvuje u toj oblasti.

Naveo je i da se opština, kojom rukovodi, veoma brzo razvija te da to treba da bude dodatan motiv ženama za učešće u stvaranju dobrog poslovnog ambijenta.

Na izbornoj konferenciji govorio je i član Opštinskog odbora DPS-a u ovom gradu Bojan Kuburović navodeći da je zahvalan ideologiji feminističkog pokreta i svijesti koja je evoluirala i dovela do promjene tradicionalne uloge žene u društvu.

“Naša partija ima organizaciju žena koja se bavi unaprijeđivanjem položaja žena u skladu sa evropskim standardima i konvencijama. Naša je obaveza da u korak sa civilizovanim društvom, kao odgovorni ljudi obezbijedimo kvalitetan i produktivan imidž originalne crnogorske razvojne adrese”, zaključio je Kuburović.

Prisutnima se obratila i Dušica Baković, lokalna koordinatorka izborne konferencije Alijanse žena u Kolašinu, koja je istakla da su žene u svakom društvu pokretačka snaga procvata, te da to vidi i u ovoj opštini.

Tokom svog govora istakla je da je ponosna na žene koje su već aktivne u političkom životu kao i na one koje se odlučuju za taj korak, te da ovu konferenciju vidi kao još jedan izvor motivacije za snažniji i organizovaniji ženski politički aktivizam.

Alijansa žena DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član