Alijansa žena DPS Golubovci: Nećemo mirno posmatrati diskriminaciju, i to što nas Ministartvo zdravlja svrstava u građane drugog reda

Danas se Zeta, ekspertskom voljom, vratila dva koraka unazad, jer se nakon toliko vremena ukida punkt hitne medicinske pomoći za Zetu, i shodno tome Zećani se upućuju u Tuzi kao opštinu sa boljim resursima i većim značajem?!

Poštovani Zećani, svi vi koji ste na bilo koji način posredno ili direktno upućeni na Dom zdravlja Golubovci, danas ste dobili jasnu poruku koliko ste vidljivi, bitni i “životno važni” ministarki zdravlja i njenom timu.

Iako smo i teritorijalno i demografski među srednje-velikim opštinama u Crnoj Gori, procjena je da baš za Zetu nema kadra za punkt hitne medicinske pomoći. “Struka” je procijenila da Zećani neće povećano obolijevati u narednom periodu jer neće imati vremena pokušavajući da iskoriste sve “benefite i podrške” koje smo dobili od ministra poljoprivrede koji nam je mahao Agrobudžetom sa plaža dalekog Senegala dok su cijene sjemena, đubriva, goriva i repromaterijala dostigle istorijski maksimum.

Ako se ipak i desi da neko, zbog nepostojanja hitne pomoći u Zeti, izostankom brze i pravovremene intervencije izgubi život, eksperti procjenjuju da je najmanja šteta da neko iz Zete strada jer su životi u drugim opštinama važniji.

Je li ovo poruka koju građanima naše opštine šalje medicinska vlast? Da li, poštovani građani, smatrate da treba i ovo da prećutimo?

Izgovor je nedostatak kadra, pa se moramo zapitati zašto je to tako? Šta je Ministarstvo zdravlja uradilo da zadrži ljekarski kadar ili makar ispoštuje vanserijske napore koje ta ista struka pruža ovih par godina pandemije? Čudi li nas da ljekari neće da rade ni u domovima zdravlja ni u KCCG,  s obzirom na odnos i stručnost eksperata?  I,  kako baš da zafali za  Zetu!?

Ovo je kap koja preliva čašu i mi, ovim putem šaljemo jasnu poruku da nećemo mirno posmatrati ovu diskriminaciju, da ćemo pokušati da djelujemo institucionalno, ali da ćemo svakako, ukoliko se hitno ne nađe rješenje za ovaj propust, pozvati građane Zete da iskažu svoj stav ispred institucija koje su iste te građane svrstali u građane drugog reda.

Ovakva diskriminacija je sramotna, nepravedna i nedopustiva!

Alijansa žena DPS Golubovci

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član