Alijansa žena DPS: Afirmacija nasilja nad ženama nakon Skupštine i Vlade, prelazi i na Javni servis

“Na nasilje ne smijemo ćutati” je naslov koji je pratio uvod voditeljke na Jutarnjem programu Javnog servisa. Naime, na Javnom servisu se – od domaćina – zagovarao stav da žene izazivaju nasilje svojim ponašanjem i da je na njima red da prekinu, kako ne bi i dalje izazvale nasilničko ponašanje.

Iskorijeniti rodnu neravnopravnost koja proizilazi iz matrice patrijarhata, gdje se svi podređujemo pojedincu – muškarcu, a ne poštujemo standard koji treba da važi podjednako za sve – neće biti lako. To je misija koju živimo i kao organizacija i kao žene.

Ali, činjenica da se sa Javnog servisa opravdava i relativizuje nasilje nad ženama, je za svaku osudu i predstavlja nastavak sličnih stavova jednog dijela parlamentarne većine i same Vlade. I to nije slučajnost. Zajednički imenitelj njihove politike je matrica koja nema ništa zajedničkog sa progresom već otvoreno zagovara retrogradne stavove koje ovo društvo treba da dovede do samouništenja. To im, svakako, nećemo dozvoliti.

Kao društvo, moramo se uvjeriti da civilizacijska regresija dolaskom ove vlasti nije samo politička floskula, već stvarnost koju živimo mjesecima. Zbog ove vlasti ispašta većina građana Crne Gore. Ipak, vjerujemo da Crna Gora ima snage da sačuva svoj put ka vrijednostima modernog društva tako što će retrogradne politike uskoro poslati u trajnu prošlost.

Alijansa žena DPS Crne Gore     

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član