Aleksandar: Provokatori građanskog mira, za Čađenovića su umjetnici

Vladimir Čađenović, funkcioner Demokrata, trenutno partijski uhljebljen na poziciji direktora CEDIS-a, ushićen i oduševljen, “znalački“ je ocijenio da je mural na zgradi trafostanice u Tivtu “rad nekog umjetnika iz Tivta“, te ga neće sklanjati sa objekta koji pripada državnoj firmi kojom rukovodi.

Čađenoviću i čitavoj javnosti, tvorci ove “umjetnosti”, su se sami predstavili i to kao tzv. „Pravoslavno bratstvo – Sveti Pantelejmon“. Djelovanje i aktivnosti ovog udruženja obuhvataju brojne nacionalističke ispade koji su umnogome doprinijeli jačanju međuetničkih netrpeljivosti u Tivtu, gdje je od dolaska nove vlasti, ionako uzavrela atmosfera.

Čađenoviću, ti Vaši “umjetnici“ su članovi  udruženja koje provocira međuetnički mir i sklad u Tivtu, organizovanjem manifestacija sa nacionalističkom ikonografijom i istim takvim pjesmama. Po sopstvenom priznanju, jedan od osnivača ove nacionalističke organizacije je militantni pop SPC Mijajlo Backović.

Upravo zahvaljujući ovim Vašim “umjetnicima“, gospodine Čađenoviću, Tivat sve više gubi svoju prepoznatljivu poziciju bisera crnogorskog turizma i postaje grad iz kojeg se šalju šovinističke poruke, izražava mržnja i netrpeljivost prema nacionalnim manjinama.

Vašim stavom o provokaciji koju ste nazvali umjetnošću, svrstali ste se odmah pored popa Backovića, u promotere, nacionalističkog udruženja čiji je cilj da poremeti građanski mir među stanovnicima različitih vjera i nacija. Očigledno Vam je tamo oduvijek i bilo mjesto.

Razlika između vas i nas je nepremostiva, mi baštinimo sve vjere, nacije i osjećaje pripadanja svakoj kulturi, i u tom duhu građanski dišemo. Predstojeće blage dane nećete uspjeti “obojati” nacionalizmom i grafitom. Svima nama koji ih slavimo želimo mir i radost u svakom domu, kao što smo željeli za svaki praznik radosti bilo koje druge vjere i nacije.

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član