Aleksandar Bogdanović za “Avaz”: Pobjeda Đukanovića značit će da naši susjedi u Crnoj Gori imaju prijatelja

“Nemam dileme da će građani Crne Gore ponovo izabrati predsjednika koji je zemlju uveo u NATO, koji je započeo njen put ka članstvu u EU i koji je na svim međunarodnim adresama prepoznat kao beskompromisni borac za približavanje Crne Gore zapadu”, ovo je za “Avaz” kazao generalni sekretar Demokratske partije socijalista, Aleksandar Bogdanović.

Izbori u nedjelju

– Informacije kojima raspolažemo govore da smo veoma blizu tom scenariju, a to bi za crnogorsku građansku opoziciju predstavljalo izuzetno velik podstrek uoči parlamentarnih izbora koji nas čekaju već za nekoliko mjeseci – dodaje Bogdanović.
Ko će biti predsjednik Crne Gore odlučit će građani ove zemlje na izborima u nedjelju, a Bogdanović ističe da odavno predsjednički izbori nisu bili važni kao ovi.

Unazađivanje države u svim segmentima

– Tome su svakako doprinijela sva politička dešavanja iz minule dvije godine. Jer, iako je riječ o funkciji predsjednika, Crna Gora ovog puta možda donosi odluku i o tome koji će put definitivno izabrati – da li onaj koji vodi ka EU, na kojem smo bili do 2020. godine, ili nešto što je sa svih adresa okarakterisano kao unazađivanje države u svim segmentima i kao nepovratno potčinjavanje destruktivnim snagama. Iz tog razloga, razumijem što se događaji u Crnoj Gori s pažnjom opet prate i u regiji. Implikacija izbora po naše susjedstvo će naravno biti. Pobjeda predsjednika Đukanovića značiće da naši susjedi u Crnoj Gori i dalje imaju prijatelja i partnera koji je spreman da ih podrži i pomogne. U svakom suprotnom slučaju to bi bio signal regiji da je Crna Gora potpuno potonula i da više ne može pomoći ni sebi, a kamoli onima oko sebe. Ta se varijanta neće dogoditi – ističe Bogdanović.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član