Aet Salh, odbornica DPS-a u Skupštini Glavnog grada: Bošnjak zakasnila sa brigom o socijalno ugroženoj djeci

Politički oportunista Branka Bošnjak i ovaj put je zakasnila sa inicijativom da se okriju troškovi užine u školama za djecu čije porodice su korisnici socijalne pomoći. Ovu inicijativu je, naime, prvo pokrenulo Udruženje Roditelji  –  da za djecu osnovnoškolskog uzrasta iz oko 1500 porodica – korisnica materijalnog obezbjeđenja porodice na teritoriji Glavnog grada, bude obezbijeđen besplatni obrok.
 
Udruženje Roditelji je, kada je otvorena javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu Glavnog grada za 2018. godinu predložilo Sekretarijatu za finansije da za narednu godinu bude predviđen i ovaj trošak, a obratili su se i svim odbornicima pojedinačno da podrže tu inicijativu na sjednici na kojoj će se raspravljati o budžetu.

Na osnovu ove inicijative, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je tražio sastanak sa ministrima prosvjete Damirom Šehovićem i rada i socijalnog staranja Kemalom Purušićem kako bi utvrdili model participacije za besplatnu podjelu đačke užine za djecu čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice.  Taj proces je u toku i, prema preliminarnim informacijama, biće riješen pozitivno.

Podjsećam da Glavni grad vodi odgovornu politiku u oblasti socijalne i dječje zaštite, da obezbjeđuje besplatne udžbenike za sve prvake na tertoriji Podgorice, a za djecu iz socijalno ugroženih porodica obezbijeđujemo sredstva za pomoć pri kupovini školskog pribora. Kada je u pitanju besplatni odmor i rekreacija djece, od 2015. godine je na Veruši u organizaciji Glavnog grada boravilo preko 1000 mališana osnovno-školskog uzrasta iz porodica sa lošim materijalnim  stanjem. Uz to, kroz razne manifestacije u organizaciji Dječjeg saveza, još blizu 200 mališana je ljetovalo ili zimovalo o trošku grada…

Dakle, odbornica Bošnjak je zakasnila u propalom pokušaju da na djeci iz porodica korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice  zaradi koji politički poen. To samo pokazuje da se briga Bošnjak za građane Podgorice svodi na politički oportunizam u godini pred izbore. 
 
Aet Salh, odbornica DPS u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član